Společně u stolu — prosinec 2016
Chia pudink

Chia semínka ze šalvěje hispánské jsou v poslední době velmi oblíbená, zejména pro svůj vysoký obsah vápníku, dalších minerálů a vitamínů. Jsou zdrojem energie a to jak při fyzické, tak i psychické námaze. A všude na internetu se můžete dočíst mnoho a mnoho pozitivních účinků na naše zdraví.
Nedávno jsem dostala od mé nejlepší kamarádky Péti recept na chia pudink a protože nám doma moc chutná, ráda bych se s Vámi o něj také podělila :-)
Suroviny na dvě porce:
- 200 g jahod
- 1 banán
- 300 ml mandlového mléka
- 2 - 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (podle chuti)
- 4 lžíce chia semínek
Postup:
1. Rozmixujte jahody, banán, med a mandlové mléko.
2. Do rozmixované směsi přidejte chia semínka, dobře je promíchejte a chvilku počkejte, než začnou vstřebávat tekutinu.
3. Rozdělte do skleniček a nechte alespoň 1 hodinu v lednici zatuhnout.
Dobrou chuť! :-)
Komentáře