Doprava na Zásilkovnu zdarma 😍
Saflorový (světlicový) olej Soaphoria
Soaphoria

Saflorový (světlicový) olej

Vysoce ceněný olej žluté barvy s charakteristickou vůní se získává lisováním semen ze světlice barvířské (safloru). Představuje výborný zdroj nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a vitamínů E a K. Olej s volnou strukturou se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Má excelentní regenerační a anti-aging účinky na pokožku i vlasy – změkčuje je, zjemňuje a vyživuje. Přispívá k udržení hydratace a chrání lipidovou vrstvu pokožky. V péči o vlasy také hraje významnou roli, chrání je před dehydratací, navrací jim zdravý vzhled a reguluje jejich vypadávání.

Proč si ho zamilujete?

Olej je vhodný pro všechny typy pokožky, zejména však poslouží k ošetření zralé, suché a citlivé se sklonem k zarudnutí a podráždění. Blahodárně působí na kruhy pod očima a také otoky. Jeho účinky si chválí lidé trpící rosaceou a na rozšířené žilky. Zmírňuje zarudnutí, podílí se na obnově kožní struktury a zvyšuje její pružnost a pevnost.

197 
skladem poslední kus Koupit

Zkušenosti ostatních

Monika S., 11. 12. 2018

Napište svou zkušenost

Pár slov navíc...

Kód produktu 01915
Množství 50 ml
Certifikáty Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.
Vhodné pro Vhodný je pro všechny typy pokožky, zejména však poslouží k ošetření zralé, suché a citlivé se sklonem k zarudnutí a podráždění.
Použití

Tělo a obličej - přiměřené množství oleje naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klepavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.

Vlasy - naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro jejich dokonalou výživu. Posílí i suché, roztřepené konečky vlasů. Následně po jejich umytí se usnadní i rozčesávání.

Tipy k použití

Pleťové oleje je lepší používat na navlhčenou pleť. Pokud použijete na navlhčení pleti květovou vodu, olej se snadněji vsákne a pleť nezůstává dlouho mastná. Voda z vodovodu může při dlouhodobém používání pleť vysušovat.

Olej se výborně kombinuje s hydrolátem z meduňky lékařské.

Upozornění

Ani přírodní kosmetiku nepoužívejte na otevřené rány. Olej je určen pouze k vnějšímu použití.

Při zasažení očí vyplachujte alespoň 15 minut vlažnou vodou od vnitřního koutku k vnějšímu. V případě, že nosíte kontaktní čočky, před vymýváním je odstraňte. Pokud dojde k podráždění, vyhledejte pomoc lékaře.

Před prvním použitím se doporučuje provést tzv. patch test, tj. aplikovat a otestovat kosmetický přípravek na jeho snášenlivost na malé plošce pokožky, nejlépe na zápěstí a počkat 24 hodin. Touto metodou se může předejít nástupu alergických reakcí a přecitlivělosti na daný výrobek. Pokud se po aplikaci projeví alergická reakce, povrch pokožky omyjte vlažnou vodou. Výrobek okamžitě přestaňte používat. Pokud alergická reakce přetrvá po delší dobu, vyhledejte lékařskou pomoc.

Skladování Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném a suchém místě, při teplotě do + 35 °C a nevystavujte přímému slunečnímu záření, zdroji vlhkosti a mrazu.
Složení Carthamus Tinctorius Seed Oil*
* Certifikovaná organická složka
Rozumějme složení Světlice barvířská

Otázky a odpovědi

Máte dotaz k produktu?

Zeptejte se