Anela Olejové sérum pro mastnou a problematickou pleť Bezstarostná teenka 30 ml expirace 11/26
Anela Olejové sérum pro mastnou a problematickou pleť Bezstarostná teenka 30 ml expirace 11/26
Použití: Ráno i večer naneste několik kapek Bezstarostné teenky na vyčištěnou a tonizovanou pleť v obličeji, na krku i v dekoltu, ideálně v kombinaci s hydratačním sérem nebo bezprostředně po něm. Jemně vmasírujte, aby se emulze dobře vstřebala. Sérum lze libovolně přidat i do jiných kosmetických produktů, jako jsou krémy, masky a jiná séra. Vytvořte si tak zkrášlovací rituál přesně na míru vaší pleti
Proč si ho zamilujete?
V této nenápadné lahvičce naleznete to nejlepší, co nám příroda nabízí. Výživné rostlinné extrakty a antimikrobiální éterické oleje. Velmi výživné extrakty ze šípku, kurkumy a kmínu pleť vyživí a prozáří, cannabidiol ji zklidní a podpoří hojení, zatímco vitamíny C a E ji podpoří ve vlastní tvorbě kolagenu, tolik důležitého pro udržení pružnosti a pevnosti pokožky. Antimikrobiálními éterické oleje pak pleť stimulují k efektivnější regeneraci a zacelení jizviček.
Složení (INCI)
Vitis Vinifera Seed Oil (hroznový olej LZS, RAW), Squalane (olivový skvalan), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej BIO, LZS), Limnanthes Alba Seed Oil (mokřadkový olej LZS), Camellia Oleifera Seed Oil (kaméliový olej LZS), Borago Officinalis Seed Oil (brutnákový olej BIO, LZS), Oenothera Biennis Oil (pupalkový olej BIO, LZS), Rosa Canina Seed Extract (extrakt ze semen šípku BIO), Nigella Sativa Seed Extract (extrakt z černého kmínu BIO), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (tamanu olej BIO, LZS), Cucumis Sativus Seed Oil (okurkový olej LZS), Cannabis Sativa Seed Oil (konopný olej LZS), Tetrahexyldecyl Ascorbate (tetrahexyldecyl askorbát – stabilní forma vitamínu C), Cannabidiol - Derived From Extract Or Tincture Or Resin Of Cannabis (kanabidiol – CBD z konopí), Caprylic/Capric Triglyceride (frakcionovaný kokosový olej), Tocopherol (vitamín E), Lavandula Angustifolia Oil (EO levandule lékařská divoká vysokohorská), Curcuma Longa Root Extract (extrakt z kořene kurkumy BIO), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej LZS), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (EO tea tree BIO), Pogostemon Cablin Leaf Oil (EO pačuli BIO), Cymbopogon Martini Oil (EO palmarosa BIO), Citrus Aurantium Flower Oil (EO neroli BIO), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (rozmarýnový extrakt BIO), Pinene*, Limonene*, Geraniol*, beta-Caryophyllene*, Linalool*, Citral*, Terpineol*, Terpinolene*, alpha-Terpinene*, Geranyl Acetate*, Linalyl Acetate*, Farnesol*
*přirozeně obsaženo v éterických olejích
BIO - vypěstováno dle zásad ekologického zemědělství
EO - éterický olej
LZS - lisováno za studena
RAW - zpracováno za studena do 42 °C
Rádi bychom Vás upozornili, že i přes pravidelnou aktualizací informací o produktech od dodavatelů se seznam použitých ingrediencí může lišit.
Skladování
Obecně platí - při skladování se vyhněte teplotám nad 23 °C a rozhodně ji chraňte před přímým slunečním zářením. Při vysokých teplotách oleje žluknou a ztrácejí svou kvalitu. Že se tak stalo poznáte obvykle podle změny barvy a také podle nepříjemného zápachu.
Upozornění
Určeno pouze k vnějšímu použití. Avšak ani přírodní kosmetiku nepoužívejte na otevřené rány. Při zasažení očí vyplachujte alespoň 15 minut vlažnou vodou od vnitřního koutku k vnějšímu. V případě, že nosíte kontaktní čočky, před vymýváním je odstraňte. Pokud dojde k podráždění, vyhledejte pomoc lékaře. Před prvním použitím se doporučuje provést tzv. patch test, tj. aplikovat a otestovat kosmetický přípravek na jeho snášenlivost na malé plošce pokožky, nejlépe na zápěstí a počkat 24 hodin. Touto metodou se může předejít nástupu alergických reakcí a přecitlivělosti na daný výrobek. Pokud se po aplikaci projeví alergická reakce, povrch pokožky omyjte vlažnou vodou. Výrobek okamžitě přestaňte používat. Pokud alergická reakce přetrvá po delší dobu, vyhledejte lékařskou pomoc.
Kompletní složení
Hroznový olej RAW, LZS (Vitis Vinifera Seed Oil)
Jemný, ale velice výživný olej, který se velmi rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Obsahuje značné množství vitamínů skupiny B a minerálních látek (Mg, K, P, Ca) a pomáhá pokožce udržovat hydrataci.
Olivový skvalan (Squalane)
Suchý skvalanový olej se získává z oliv pomocí hydrogenace. Skvalan je přirozenou součástí pokožky a jeho úbytek je právě jednou z příčin stárnutí pleti, proto je tak důležité jím pleť krmit pravidelně zvnějšku. Má výborné regenerační a antioxidační vlastnosti a pomáhá pokožce udržovat hydrataci. Je nedráždivý a neucpává póry, je tedy vhodný pro všechny typy pleti.
Jojobový olej BIO, LZS (Simmondsia Chinensis Seed Oil)
Dlouhodobě ceněný olej s unikátním poměrem nenasycených mastných kyselin, které pomáhají udržovat hydrataci a podporují přirozenou ochrannou bariéru pleti. Je ideální i pro tu nejcitlivější a problematickou pokožku.
Mokřadkový olej LZS (Limnanthes Alba Seed Oil)
Olej bohatý nenasycenými mastnými kyselinami, které se z něj dokážou do pokožky snadno vstřebat. Má proto výjimečné antioxidační a ochranné vlastnosti.
Kaméliový olej LZS (Camellia Oleifera Seed Oil)
Obsahuje významné množství antioxidantů, nenasycených mastných kyselin a přírodní skvalan, díky čemuž pleť revitalizuje, pomáhá jí udržovat hydrataci a je vhodný pro šupinatou nebo jinak problematickou pleť.
Brutnákový olej BIO, LZS (Borago Officinalis Seed Oil)
Jeden z nejlepších zklidňujících olejů, mimořádně vhodný pro problematickou pleť. Zmírňuje pocit podráždění a svědění, posiluje kožní bariéru, podporuje regeneraci a obnovuje pružnost pleti.
Pupalkový olej BIO, LZS (Oenothera Biennis Oil)
Obsahuje vysoké množství nenasycené mastné kyseliny gama-linolenové a rostlinné steroly (fytosteroly) — pokožce blízké lipidy, které pomáhají posilovat ochrannou bariéru, zklidňovat podráždění a udržovat hydrataci. Olej pokožku zklidňuje, zjemňuje a zvláčňuje. Tento ceněný „ženský“ olej, známý i z oblasti výživy.
Extrakt ze semen šípku + rozmarýnový extrakt BIO (Rosa Canina Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract)
Velmi blahodárný olej s vysokými regeneračními schopnostmi i v hlubších vrstvách kůže. Dokáže sjednotit barevný tón pleti a snižuje hyperpigmentaci. Čistý šípkový olej je temně oranžový až červený a silně barví. My proto používáme CO2 extrakt ze semen šípku, který obsahuje méně barviva, ale na účinné látky je ještě bohatší. Jeho součástí je i malé množství rozmarýnového extraktu, který funguje jako antioxidant a pomáhá chránit cenné látky extraktu před oxidací.
Extrakt z černého kmínu BIO (Nigella Sativa Seed Extract)
Jedna z nejvýživnějších složek, neboť obsahuje více než 100 různých živin, od vitamínů (A, B1, B2, B3, B6, D, E, a F), přes minerály a prvky (Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K) až po nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6. Navíc obsahuje hořčinu nigellin, která se nikde jinde nevyskytuje.
Tamanu olej BIO, LZS (Calophyllum Inophyllum Seed Oil)
Získává se z jader plodů tropického stromu kalaby obvejčité rostoucího převážně v subsaharské Africe. Pokožku činí odolnější, jemnější a hladší, navíc má zajímavé antimikrobiální účinky. Má specifickou zemitou vůni.
Okurkový olej LZS (Cucumis Sativus Seed Oil)
Unikátní obsah nenasycených mastných kyselin, fytosterolů a tokoferolů zajišťuje výrazné ochranné a vyživující vlastnosti, díky kterým zklidňuje podrážděnou pleť, pečuje o problematickou pokožku a pomáhá jí udržovat hydrataci.
Konopný olej LZS (Cannabis Sativa Seed Oil)
Olej dobře známý pro svůj vysoký podíl omega nenasycených mastných kyselin, které jsou žádané u podrážděné a problematické pokožky. Pomáhají zvyšovat její odolnost, podporují přirozenou ochrannou bariéru, a navíc pleť velmi zdatně regenerují.
Tetrahexyldecyl askorbát – stabilní forma vitamínu C (Tetrahexyldecyl Ascorbate)
Vitamín C je velmi silný antioxidant, který zásadním způsobem působí proti negativním vlivům vnějšího prostředí, zejména volných radikálů. Také stimuluje produkci kolagenu, čímž pokožka získává zpět svou pružnost. Je výborným pomocníkem při zesvětlování pigmentových skvrn, sjednocení barevného tónu pokožky a celkovém projasnění. Námi používaný ester je jedna z nejstabilnějších a nejméně dráždivých forem vitamínu C, která proniká hluboko do spodních vrstev pokožky.
Kanabidiol – CBD z konopí + frakcionovaný kokosový olej (Cannabidiol - Derived From Extract Or Tincture Or Resin Of Cannabis, Caprylic/Capric Triglyceride)
Velmi účinnou složkou technického konopí je cannabidiol (CBD), který se v posledních letech stal doslova hitem. Zklidňuje podrážděnou pokožku, zmírňuje pocit svědění a zarudnutí a pomáhá zpomalovat projevy stárnutí pleti. Používáme 10 % CBD v nejpříhodnějším nosném oleji (frakcionovaném kokosovém oleji), který pokožku změkčuje.
Vitamín E + slunečnicový olej LZS (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil)
Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tím pokožce vypořádat se s volnými radikály a vnějšími vlivy. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti navíc i funkci konzervantu, čímž brání jejich žluknutí a prodlužuje tak jejich životnost. Používáme tocopherol nejvyšší kvality, vyráběný ze slunečnicového oleje bez GMO. Navíc u slunečnice je její původ a čistota prostředí zásadní — z půdy totiž přirozeně vytahuje těžké kovy, proto si u našeho zdroje pečlivě hlídáme certifikáty analýzy. Nese certifikát COSMOS, který zaručuje její šetrnost k přírodě a splnění přísných pravidel pro použití v přírodní kosmetice.
Extrakt z kořene kurkumy BIO (Curcuma Longa Root Extract)
Často se přidává do produktů pro péči o problematickou pleť, a to pro svůj obsah kurkuminu, který má silné antioxidační a antimikrobiální účinky.
EO levandule lékařská divoká vysokohorská (Lavandula Angustifolia Oil)
Extrémně jemný a čistý éterický olej získaný z ručně sbíraných rostlin rostoucích na úpatí francouzských Alp. Má silné antimikrobiální vlastnosti a zmírňuje pocit podráždění.
EO tea tree BIO (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)
Esenciální olej vhodný pro péči o problematickou pleť. Lze jej, jako jeden z mála éterických olejů, použít na kůži i neředěný.
EO pačuli BIO (Pogostemon Cablin Leaf Oil)
Pačuli má hřejivou, zemitou a dřevitou vůni, která navozuje pocit uzemnění, klidu a vnitřní rovnováhy. Pleti dodává pocit vyrovnanosti a hodí se i pro problematickou pokožku.
EO palmarosa BIO (Cymbopogon Martini Oil)
Éterický olej s jemnou růžovou vůní, vhodný pro péči o podrážděnou a problematickou pleť. Má zajímavé antimikrobiální vlastnosti, pleť příjemně tonizuje a přispívá k její celkové regeneraci.
EO neroli BIO (Citrus Aurantium Flower Oil)
Vzácný éterický olej získávaný z květů pomerančovníku hořkého. Kromě nádherné vůně má zajímavé antimikrobiální a regenerační vlastnosti, vhodné pro problematickou pleť.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek











































































































































